Torsdag den 28. maj serveres verdens bedste portvin, Quinta do Infantado, i forsamlingshuset.
Tilmelding på 86395026.
Vi har fået Henning Schneider, Thorsø, til at komme og fortælle om portvinens historie og produktion.
Mens Henning øser af sin store viden skal vi smage på forskellige portvine. Det er lige fra de mere kendte, White, Ruby og Tawny til specielle Reserva og enestående Vintage vin fra Dourodalen.
Dourodalen
Følger man Dourofloden, fra dens udløb i havnebyen Porto, og rejser ca. 150 km mod øst, kommer man til Cima Corgo. Dette er hjertet af Douro, kendt for sine enestående portvine. Allerede i 1756 blev området udpeget som særlig velegnet til dyrkning af portvinsdruer. På de stejle skråninger, nord for floden, i 150 m’s højde, er vingårdene i klasse ”A”, – og her ligger Quinta do Infantado.
Kongesønnens gård
Quinta do Infantado kan oversættes til kongesønnens gård. Vingården blev grundlagt i 1816 og bærer stadig en krone i sit logo. Joao Lopes Roseiras familie har ejet Quinta do Infantado i næsten et helt århundrede, og tæller flere generationer af vindyrkere.
Vingårdens jordbund og klimatiske forhold er perfekte til dyrkning af de bedste portvinsdruer. Ifølge gammel tradition dyrkes, produceres og tappes vinen på selve gården, og det med mildt sagt gode resultater.
Verdens bedste
Det er måske lidt flot og provokerende at kalde en portvin for verdens bedste. Faktum er dog, at portvinene fra Quinta do Infantado får topplaceringer overalt, hvor de konkurrerer i blindsmagninger. I dette års Concours Mondial de Bruxelles fik de 2 guld- og 3 sølvmedaljer.
Vinene er alle produceret efter samme de principper som vintage port. Det betyder, at de smager af vin (ikke af alkohol), og er bløde og behagelige.
Under vinsmagningen serveres brød og vand, så smagsløgene klares mellem vinene. Efter gennemgangen og smagningen, serveres lidt ost, mens snakken fortsætter. Der bliver måske lejlighed til at gensmage en favorit eller to.
Pris: kr. 125,-
Og så er det naturligvis en aften, hvor bilnøglerne bliver hjemme.